Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Dierenarts Bob.
Met de volgende onderwerpen:
Praktijk info, Laparoscopie, Social Media, Parasieten, Konijnen ziektes, Krolse katten en Stichting Le Woef

                               
                                    Dierenarts Bob 
  
 
          
Zoals u waarschijnlijk al weet is Bob van Wandelen per 1 september 2017 bij ons in de praktijk komen werken. Na een  korte periode heeft Bob de praktijk van Anne Mies in december overgenomen, en was Dierenarts Bob een feit.

In de afgelopen maanden hebben al veel patiënten en hun baasjes kennis kunnen maken met Bob.
Naast het werk als dierenarts, zijn Bob en het team ook druk bezig met de praktijkvoering. De tarievenlijst is volledig veranderd, en grotendeels op de website te bekijken. Het assortiment iets aangepast en uitgebreid.
Er is geïnvesteerd in extra apparatuur voor kijkoperaties. Ook de praktijkruimte doorloopt in stappen een update. Zo is in de afgelopen weken de spreekkamer opnieuw geschilderd en zijn de kastjes vervangen.
De volledige werkzaamheden zijn nog niet klaar. Omdat we de zorg voor de dieren het belangrijkst vinden, wordt de praktijk in fases aangepast. Hierdoor ondervinden de patiënten en onze klanten zo min mogelijk overlast.

Wij hopen natuurlijk dat u de aanpassingen waardeert. We horen het graag als u vragen en  opmerkingen heeft. Ook feedback mag gegeven worden (dit mag zowel positief als kritisch zijn).  Ons team staat in het teken van de dieren, en we doen alles wat in onze mogelijkheid ligt om de zorg voor onze patiënten zo goed mogelijk uit te voeren.

Meer informatie over Dierenarts Bob vind u op onze vernieuwde site:
                                         www.dierenartsbob.nl
 
                     
                         
Laparoscopische kijkoperaties

Heeft u het al gehoord? Bij Dierenarts Bob worden teefjes gesteriliseerd doormiddel van een kijkoperatie. Deze kijkoperatie (of laparoscopische) sterilisatie heeft veel voordelen voor de hond.

In de afgelopen maanden zijn de eerste honden op deze manier gesteriliseerd. Voor Laura en Rick was deze techniek nieuw, maar ook zij zien duidelijk de voordelen, en zijn ondertussen ervaren genoeg om Bob te assisteren bij deze operatie.

Wist u dat u bij deze operatie aanwezig mag zijn om mee te kijken?

Meer info over laparoscopie en een filmpje hoe de operatie in zijn werk gaat, vind u op onze website: www.dierenartsbob.nl/laparoscopie.html
               
                                   Facebook en Instagram                    

Volgt u ons al op Facebook of Instagram? Social media is een handige manier om u snel op de hoogte te brengen van het wel en wee van onze praktijk.  Maar ook om u snel te informeren over uw dier en informatie te verspreiden over een eventuele besmettelijke ziekte. Natuurlijk wordt Facebook ook gebruikt voor een grappig bericht.

Ook op de hoogte blijven? Volg en/of like ons.

                                                   Facebook pagina            
                                                   @dierenartsbob

 
                                    Parasieten

Het voorjaar is nu toch echt begonnen.
Het voorjaar is misschien wel het mooiste jaargetijde van allemaal! Alles groeit en bloeit, en de meeste dieren zijn nu op hun mooist om een partner te imponeren om zich voort te planten.

De hogere temperaturen geven ook nadelen; parasieten zoals stekende insecten en teken worden weer actief. Het is dan ook een goed idee om uw hond of kat preventief te behandelen tegen teken (en vlooien)!

U krijgt nu bij de aanschaf van een langwerkende vlo & teek behandeling een GRATIS rugtas*. Daarnaast krijgt u tot en met april  3 euro KORTING op de verpakking. (*zolang de voorraad strekt).

Voor meer informatie: kom gezellig langs of bel ons.

 
                               
                                     
 Lente kriebels

Bij het voorjaar horen lentekriebels. Soms vanwege de pollen en de insecten, maar zeker ook door de hormonen!
Niet alleen de dieren in de natuur planten zich voort. Ook katten worden in deze tijd krols.

Als u uw kat nog niet gecastreerd heeft, dan is dit het moment om snel te beslissen wat u wilt. Wilt u wel of geen nestje van uw kat? En moet de kater gecastreerd worden? Voor hij gaat sproeien en gaat vechten om de vrouwtjes.

Wilt u wel een nestje? Met de langere dagen worden katten nu massaal krols. Vanaf 6 maanden is uw kat al vruchtbaar, maar te jong voor eigen kittens.
Komt een nestje nu nog niet uit of is uw kat nog te jong? Overweeg dan de poezepil. Hierdoor voorkomt u de krolsheid, en wordt uw kat niet direct zwanger. We informeren u graag over de mogelijkheden. Of bezoek onze website voor uw jong volwassen kat. 
                               www.dierenartsbob.nl/katten/kitten.html

 
                         
                                   
Konijnen vaccinaties

In het voorjaar zijn alle insecten weer actief. Ook insecten die uw konijn lastig vallen.

Stekende insecten kunnen ziektes zoals Myxomatose en VHD overbrengen.

Sinds 2016 is er een, voor konijnen, derde dodelijke virusziekte in Nederland bij gekomen; VHD type 2.

Bij Dierenarts Bob adviseren we dan ook om elk konijn jaarlijks te vaccineren tegen deze ziektes. Ook als uw konijn in huis leeft.

Is uw konijn nog niet beschermd? Maak dan snel een afspraak.  Tijdens het consult wordt uw konijn nagekeken, krijgt u advies over de gezondheid van uw konijn en wordt uw konijn gevaccineerd tegen deze drie virussen. Meer informatie vind u op: www.dierenartsbob.nl/konijnen.html
 
                                   
              Stichting Le Woef

Ons goede doel.

Dierenarts Bob ondersteunt de Stichting Le Woef uit Eemnes. Deze stichting zet zich in voor Roemeense straathonden in de breedst mogelijke zin. 
Wij helpen Chabeli en haar stichting zoveel mogelijk.
De stichting regelt ook adoptie in Nederland. Deze honden worden bij aankomst door ons nagekeken voor ze naar hun nieuwe eigenaar gaan. 

De stichting kan alle hulp goed gebruiken; donaties, dekens, voedsel en medicijnen.  Maar natuurlijk ook nieuwe adoptie adressen. 
Meer weten over Stichting Le Woef? Of interesse in adoptie van een Chien de la Rue? Kijk dan op www.stichtinglewoef.nl