Alles over Puppy's

U wilt een nieuwe pup aanschaffen, maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe hond?

Er zijn veel websites waar informatie over te vinden zijn. Een duidelijk overzicht kunt u vinden op De Puppy Checklist Deze checklist is zo overzichtelijk, dat wij er voor gekozen hebben er niet ook nog een op onze website te zetten.

Maar welke hond past er bij u?

Misschien hebt u al ervaring met een ras in het verleden. Of uw vriend/ familielid heeft zo’n leuke hond. Er zijn tientallen, zo niet honderden rashonden en kruisingen te vinden. Welk type of welk ras past er nu het beste bij u en uw gezin?
Royal Canin heeft op zijn website een heldere en leuke tool staan, waar u ideeën kunt opdoen welk ras mogelijk bij u past. Wie weet, komt u zo op de ideale match? De links is www.royalcanin.nl/rassen/hond. Hierin staan voornamelijk rashonden. Van een rashond is namelijk goed bekend welk karakter en gedrag past bij het ras, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Beagles staan bekend als best wel eigenwijs en luisteren minder goed, maar dat wil niet zeggen dat geen één Beagle luistert…
De kruisingen staan meestal niet in dit soort overzichten. Dat komt omdat het gewoon moeilijker te voorspellen is hoe groot zo’n kruisinkje nu precies wordt, laat staan het karakter. Dat wil niet zeggen dat een kruising geen goede keuze kan zijn! Als beide ouderdieren wel een bepaald ras hebben, kan een redelijk idee gekregen worden wat voor type hond deze pup wordt.

Hebt u de pup al in huis?

Gefeliciteerd met uw nieuwe aanwinst. Kom snel eens kennis maken met uw nieuwe huisgenoot.

Kennismakingsconsult

Wist u dat u met uw pup bij ons op een kennismakingsconsult kunt komen? Bij dit consult controleert de dierenarts of uw pup helemaal gezond is, en krijgt u informatie over de gezondheid. Tevens krijgt u bij dit consult een leuke bewaaremmer voor de brokken van uw hond. Een zak gezondheidsvoeding van Royal Canin die geschikt is voor uw pup, een speeltje en trainingssnoepjes voor uw pup.
Dit consult kost u slechts € 17.50

Een goede start is ontzettend belangrijk. Daarom besteden wij veel tijd aan de eerste bezoeken van een pup aan onze praktijk. Het is belangrijk dat uw als nieuwe eigenaar voldoende informatie krijgt over de gezondheid, voeding en opvoeding van uw pup. En natuurlijk is het belangrijk dat de pup een positieve ervaring heeft bij ons en de volgende keer weer graag binnenkomt. Aangezien er tijdens een consult er veel verteld wordt hebben we de belangrijkste informatie samengevat in een pup informatiebrief.

Eventueel kunt nu na de vaccinaties nog mee doen aan de Pup Groeibegeleiding. Deze brief staat ook op onze site (puppy brief)