Verzekering bij katten

Wist u dat ook uw huisdier te verzekeren valt voor ziektekosten? Huisdieren verzekeringen zijn er voor Honden, Katten, Konijnen en Papagaaien.

Mocht u dier schade veroorzaken, dan valt dit onder de WA verzekering. Maar mankeert uw dier zelf wat, na een ongeluk, vechtpartij of gewoon omdat hij ziek is geworden, dan kunt u deze kosten meestal niet vergoed krijgen. Een huisdieren verzekering werkt zoals onze ziekenfonds verzekering, en hiermee zijn deze kosten wel (grotendeels) gedekt.

Wij zijn een voorstander van het verzekeren van uw hond of kat tegen de kosten ten gevolge van een ziekte of ongeval. Zo’n verzekering maakt het makkelijker om de juiste beslissing te nemen voor uw dier, zonder u zelf al teveel zorgen te maken over de kosten van de behandeling.

Geneeskunde en diergeneeskunde kosten geld, daar is nu eenmaal zo. Geld voor onderzoek (denk aan bloedonderzoek, echo, röntgenonderzoek) en behandeling zoals operaties of medicatie. Net zoals bij de geneeskunde zijn er steeds meer mogelijkheden voor uw huisdier. Nieuwe en betere medicatie, CT of MRI scans, maar ook bestraling/ radiotherapie en chemotherapie is bij onze huisdieren mogelijk.

En deze kosten kunnen oplopen, waardoor het maandelijks zelf sparen niet haalbaar is voor veel dier eigenaren. Het hebben van een verzekering kan er voor zorgen dat u langer van uw huisgenootje kunt genieten. Hoever u wilt gaan in de zorg, bepaald u altijd nog zelf, ook met een verzekering. De dierenarts is er om u te ondersteunen in de keuzes die u kunt of moet maken bij uw gewonde of zieke kat.

Onderzoek heeft aangetoond dat eigenaren van verzekerde huisdieren sneller naar de dierenarts gaan. Hierdoor is een ziekte minder ver gevorderd en kan een behandeling sneller effectief zijn. Een verzekering kan dan ook ondersteunen om leed bij huisdieren tegen te gaan.

Zeker bij katten is dit een groot voordeel. Katten zijn meesters in het verbergen van klachten en ziekte. Daarom is een controle van uw kat geen overbodige luxe als u ook maar het kleinste idee heeft dat hij niet lekker in zijn vel zit. Daarnaast krijgen veel oudere katten last van artrose (70%) , de nieren (tot wel 25%) of de schildklier. Bij senior katten wordt daarom minimaal 1x per jaar een senior check-up geadviseerd .

Wij hebben veel ervaring met de verzekering van Reaal Dier&Zorg. Het is een betrouwbare verzekering met een uitstekende dekking. Maar er zijn er meer in Nederland. Ook die goedkoper zijn.

Op de website van www.112huisdier.nl staat een onafhankelijk overzicht van de huisdieren verzekeringen in Nederland.

algemeen