Dr. Petra Vermeulen

Petra Vermeulen
Dr. Petra Vermeulen

Doctorandus in de Diergeneeskunde Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht


Educatie: Diergeneeskunde Utrecht

Werkdagen: Dinsdag en Donderdag

Dierenarts Petra

Petra woont in Baarn, en veel diereigenaren in de omgeving zullen haar al wel kennen. Haar man heeft een dierenspeciaalzaak in Zeist. Dieren en dierenwelzijn zijn dus een belangrijk gegeven bij haar thuis. Hoewel ze momenteel zelf geen huisdieren heeft. Petra is naast het werk, druk met haar twee kleine kinderen en zelf kan ze erg genieten van een goed boek of een leuke film.


Ervaring

In de jaren als dierenarts heeft Petra zich ontwikkeld tot allround gezelschapsdierenarts met specifieke kennis en interesse in de chirurgie, dermatologie (huid), konijnen en knaagdieren. Petra is gek op dieren, en de zorg voor het dier is voor haar de grootste drijfveer. De afwisseling en de omgang met het dier en een persoonlijke band met de diereneigenaar vind Petra het leukst aan haar werk. Werken met dieren maakt het gemis van een eigen huisdier grotendeels goed.


School en het begin van haar carriëre

Na het gymnasium in Heerlen is Petra diergeneeskunde gaan studeren. Zij is in 2007 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Daarna heeft ze in meerdere grotere en kleinere praktijken gewerkt. In het verleden hebben onze dierenartsen Petra en Bob al een keer eerder samengewerkt in een praktijk in Beverwijk. En zij kennen elkaar via de studie Diergeneeskunde. Per 1 juni 2018 werkt Petra bij Dierenarts Bob. Hiervoor heeft ze 6 jaar bij een andere praktijk in Baarn gewerkt.


Jeugd van Petra

Als kind wist Petra al dat ze dierenarts wilde worden. Op de middelbare school twijfelde ze even omdat ze ook andere beroepen interessant vond en het veel exacte vakken zijn die je moet doen om dierenarts te worden. Maar na een informatieavond op school waarbij een dierenarts vertelde wat het beroep inhoud, wist ze het zeker. Dit is het beroep dat ik wil.