Het Puppy Groeibegeleidingsprogramma

Een nieuwe pup geeft veel plezier in huis. Tenminste als alles goed gaat en de pup gezond is en blijft. Daarom is het verstandig om uw pup regelmatig te laten controleren.

Wij adviseren u om de pup binnen 2 dagen na aanschaf te laten controleren. Hierbij zal de dierenarts de pup helemaal nakijken om te zien of de pup op in orde en gezond is. Bij grote problemen kunt u dan nog overleggen met de fokker over eventuele consequenties van afwijkingen.

Daarna komt de pup op 9 en op 12 weken voor de enting waarbij hij ook weer gecontroleerd wordt. Na deze entingen hoeft de volgende enting een jaar later. Om de pup een jaar lang niet te laten controleren is wel erg lang. Het eerste jaar verandert er zoveel aan de pup en een goede start is belangrijk voor de toekomst.

Vandaar dat wij het Puppy groeibegeleidingsprogramma hebben ontwikkeld!



Wat houdt dit groeibegeleidingsprogramma in? U komt al op 9 en 12 weken leeftijd voor de vaccinatie bij de dierenarts. Maar daarnaast krijgt u de mogelijkheid om elke maand bij de assistente een check-up te doen. Uw pup wordt dan gecontroleerd op zijn groei en zijn conditie. De groei zegt veel over de gezondheid van de pup. En een goede groei is belangrijk voor de ontwikkeling, voornamelijk van het skelet en de gewrichten. Een te dikke pup blijft vaak ook te dik als volwassen hond met alle gezondheidsrisico’s van dien. U krijgt ook adviezen over de gezondheid en extra zorg voor uw jonge hond. En natuurlijk kunt u vragen stellen over uw pup. Verder is een actueel gewicht handig voor de juiste dosering van ontworming-, vlo- en tekenmiddelen.

Naast een goede gezondheid is deze puppy groeibegeleiding ook belangrijk voor de socialisatie van uw pup. Bij de Puppy groeibegeleiding komt uw pup vaker bij ons, zonder dat er elke keer iets vreemds of naars gebeurd. Het is de bedoeling dat uw hond het zelf ook leuk vindt om naar de praktijk te komen, zelfs voor een enting of als hij ziek is op oudere leeftijd.
Op 6 maanden leeftijd adviseren we een controle van het gebit. Hierna is de groeibegeleiding afgelopen maar u kunt natuurlijk maandelijks blijven komen wegen als u wilt. Hebt u problemen met uw pup dan kunt u deze altijd aan de assistente voorleggen. Komt u er met haar niet uit, dan kan er een afspraak gemaakt worden bij de dierenarts.

U kunt uw pup nu opgeven voor het puppy groeibegeleidingsprogramma bij de assistente.
Wat u zelf thuis kunt doen om geen angst bij uw pup te ontwikkelen om naar de praktijk te komen:
Veel honden komen met de auto naar de praktijk. U kunt dus het best beginnen door eerst de auto te trainen. U kunt dan eerst de auto laten verkennen zonder de motor aan. Later kunt de motor aan zetten en dan de auto verkennen. Als dat goed gaat kunt u kleine stukjes met uw pup gaan rijden, en daarna wat leuks gaan doen of hem belonen. Zo vind hij in ieder geval de auto alvast leuk.
U kunt thuis ook al enkele handelingen trainen. U kunt zelf regelmatig uw pup oppakken, in het bekje (ook om de tanden te poetse) en de oren kijken en voorzichtig aan bijvoorbeeld de pootjes frummelen. Bij de dierenarts en assistente kunnen we u laten zien wat wij altijd onderzoeken bij een lichamelijk onderzoek.